بررسی روش های برش کاری ورق

روش های برش ورق فولادی

روش های متفاوت و گوناگونی برای برشکاری ورق وجود دارد ، برشکاری را به طور کلی میتوان به دو دسته : دستی و مکانیکی تقسیم کرد . روش های دستی شامل سنگ فرز ، تراشکاری ، پانچ ، قیچی و … و روش های مکانیکی شامل استفاده از واترجت ، پلاسما ، هواگاز و… می باشد . در این مقاله قصد داریم مزایا و معایب هرکدام از روش های برشکاری را برسی کنیم . در ادامه با ما همراه باشید .

برشکاری ورق فولادی چه اهمیت و کاربردی دارد؟

ورق آهن یا همان ورق سیاه به عنوان ماده اولیه در صنایع فولادی کاربرد متنوعی دارد و به منظور استفاده در هر حیطه ای متناسب با همان حیطه برش میدهند . برشکاری ورق آهنی استفاده از آن را سهولت می بخشد و سبب تسریع در تولیدات کارخانه ها میشود .

شناخت روش های مختلف و متنوع برشکاری به ما کمک شایانی در انتخاب گزینه مناسب از نظر ضخامت و ابعاد ورق برای کاربرد مورد نظرمان میکند . روش های برشکاری ورق را میتوان از جوانب متعدد طبقه بندی کرد و برسی کرد به عنوان مثال روش های دستی و مکانیکی ، روش های سنتی و مدرن و روش های سرد و گرم که در ادامه به برسی زیر شاخه های هرکدام از روش ها می پردازیم .

روش تراشکاری

برش ورق های آهنی با روش های تراشکاری اغلب در صنعت خودرو سازی به کار میرود . این توع برشکاری ، یکی از روش های گرم ، سنتی و مکانیکی است .

روش سنگ زنی ( سنگ فرز )

این روش نیز مانند روش بالا از روش های مکانیکی و سنتی و همچنین روش های گرم محسوب می شود و مناسب برای موقعیت هایی است که کیفیت سطح ورق مهم و غیر قابل چشم پوشی است . صفحه گرد فلز با ساختار خاص و زبر خود و چرخش دایره ای موجب صاف شدن سطح ورق میشود .

روش سمباده زنی

روش سمباده زنی بسیار شبیه به روش سنگ زنی با سنگ فرز میباشد زیرا در هر دو روش اصطکاک و تماس ماده ای زبر با ورق گالوانیزه باعث تراش یا صاف کردن سطح ورق میشود . لازم به ذکر است میزان زبری  سمباده با توجه به محل برشکاری انتخاب می شود .

روش پانچ

یکی از روش های سرد و مکانیکی و سنتی برشکاری است و غالبا برای فلزات قوی و ضخیم استفاده می شود در این روش فشار برش تقریبا 1000 تنی موجب برش ورق میشود .

روش الکترود

ایجاد سوراخ و برش در فلزات یک نمونه از استفاده های الکترود محسوب می شود . هر الکترود کاربرد خاص خود را دارد و جایگاه خاص خود بکار می رود . این روش یکی از روش های مدرت و گرم است که به طور گسترده استفاده نمی شود .

روش رزوه زنی

این روش از ان دسته روش هایی است که کاربرد کمتری در دنیای مدرن دارند برای برشکاری ورق و جزو روش های سنتی محسوب می شود که با کمک دستگاه های مختلفی مثل رولینگ و فرمینگ و فرز تراش انجام می شود .

روش قیچی

یکی از روش های سرد و قدیمی است که برای ورق های فولادی با ضخامت کم و نازک اسستفاده میشود و در ورق هایی با ضخامت بیشتر این  روش پاسخگو نیست .

برشکاری ورق به روش پلاسما ، هواگاز و لیزر

روش ها و دستگاه های گوناگونی برای انواع مختلف برشکاری ورق های فولادی در ضخامت های مختلف استفاده می شود . برش لیزری دارای فرایند خاص با محدودیت ضخامتی برای ورق است . روش دیگر روش استفاده از هواگاز است که یکی از قدیمی ترین روش ها در برشکاری ورق محسوب می شود . تقریبا تمام فلزات آهنی از گالوانیزه تا استیل ضد زنگ می تواند با این روش برش داده شوند. روش برش پلاسمایی که سر و صدای زیادی دارد یکی دیگر از روش های برشکاری است که در این روش برای برش و جدا کردن ورق های فولادی از پلاسما استفاده می کنند .

روش واترجت

روش برشکاری با استفاده از واتر جت از روش های مدرن و سرد برشکاری فلزات محسوب می شود . در این روش با دستگاه ویژه فشار اب را به حد قابل توجهی افزایش می دهند به طوری که میزان این فشار به مقدار 6000 پوند در هر اینچ می رسد و به راحتی میتواند عمل برش را انجام دهد . مزیت استفاده از این روش میتوان به عدم تغییر شکل ورق فولادی درحین و یا پس از برشکاری اشاره کرد . از دیگر مزایای این نوع برشکاری میتوان به دقت و کیفیت بالا و بدون حرارت فلزات اشاره کرد . و همچنین قیمت بالای این روش نیز یکی از مواردی است که میتواند استفاده از آن را به حد قابل توجهی کاهش دهد و همین امر نیز میتواند به عنوان یکی از معایب این روش به شمار رود .

روش گیوتین

این روش نیز یکی از روش های قدیمی و سرد است که در 3 مدل انجام می شود . هیدرولیکی ، مکانیکی و پدالی ، که با توجه به ورق مورد نظر کاربرد دارند . برش گیوتین به کمک تیغه های کرومی آن انجام میشود . این روش برشکاری میتواند تا ضخامت 30 میلی متری کاهش یابد و مناسب برای برش فلزهای است که در ساختار آن ها آلیاژی و کربنی است . از  جمله مزایای این روش می توان به اتوماتیک بودن و همچنین اقتصادی بودن آن اشاره کرد .

معیار های انتخاب روش برشکاری ورق فولادی

در میان روش های برشکاری ورق که در بالا به برخی از این روش ها اشاره شد و همچنین با توجه به کاربرد هرکدام و صرفه اقتصادی و ویژگی های منحصربه فرد هر کدام از آنها میتوانید با توجه به نیاز های خود بهترین روش و مناسب ترین روش متناسب با نیاز و خواسته خود را انتخاب کنید .

در مقاله سعی شد تا تمام اطلاعاتی را که شما عزیزان به منظور برشکاری ورق به آن نیاز دارید را در اختیار شما قرار دهیم تا بتوانید متناسب با نیاز خود مناسب ترین و به صرفه ترین روش برشکاری را انتخاب کنید. برای مشاهده قیمت آهن الات و مقالات روز این حوزه وارد صفحه اصلی شوید.

کارشناس آهن البرز
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *