آشنایی با جوش سر به سر یا فورجینگ میلگرد

فورجینگ-میلگرد

می توان گفت که میلگرد و انواع آن به طور صد در صد در صنعت ساختمان سازی کاربرد دارد و مورد استفاده قرار می گیرد. در برخی مواقع نیاز می شود تا دو میلگرد را به هم وصل کرد؛ برای اتصال دو میلگرد به هم روش های مختلفی وجود دارد، برای مثال می توان به روش هایی همچون: اتصال مکانیکی، کوپلینگ، اتصالات اورلپ میلگرد و … اشاره نمود.

یکی از روش های مرسوم در این حوزه کاری جوش سر به سر و یا فورجینگ میلگرد نام دارد؛ استفاده از این روش در سال های اخیر در بین مردم، برای اتصال میلگرد ها رواج بسیاری داشته است و استفاده از این روش جوش سر به سر، به صد سال پیش بر می گردد و در سال 1930 برای نخستین بار در کشور کانادا به کار گرفته شده است .

جوش فورجینگ میلگرد چیست؟

در این قسمت از مقاله به بررسی جوش سر به سر میلگرد می پردازیم و می گوییم که دقیقا چه اتفاقی در حین انجام این کار رخ می دهد. برای انجام این کار ابتدا شعله ای را تشکیل می دهیم که متشکل از گاز اکسیژن و گاز سوختنی می باشد.

جوش-سر-به-سر-و-یا-فورجینگ-میلگرد

در مرحله بعد با به کار گیری از این شعله دو سر میلگرد مورد نظر را در حرارت شعله قرار می دهیم تا حالت خمیری به خود بگیرد، سپس هر دو سر میلگرد را با وارد نمودن فشار به هم می چسبانیم؛ به همین ترتیب میلگرد ها به هم متصل می شوند .

موارد مورد نیاز برای انجام فورجینگ میلگرد

برای انجام دادن جوش سر به سر میلگرد، نیاز به وسیله هایی داریم تا با کمک آنها کار خود را به اتمام برسانیم؛ در این بخش به معرفی دستگاه های مورد استفاده در فورجینگ میلگرد می پردازیم :

دستگاه برش سرد

باید توجه داشت که پس از انجام جوش فورجینگ، نباید سطح میلگرد دارای مشکلاتی همچون ترک خوردگی روی میلگرد، زنگ زدن و له شدن میلگرد ها باشد. مشاهده شدن این مشکلات در اتمام کار به این منظور است که ما به نتیجه مطلوب خود نرسیده ایم.

بیشتر بخوانید: قیمت روز پروفیل

برای اینکه از وجود این مشکلات جلوگیری کنیم باید قبل از انجام جوش سر به سر از دستگاه برش سرد استفاده کنیم تا بتوانیم نتیجه ی کار خود را همانطور که در نظر داشتیم، به اتمام برسانیم. در حال حاظر دستگاه دیگری برای این کار تعیین نشده است و تنها دستگاه موجود برای این کار، همان دستگاه برش سرد می باشد.

دستگاه اعمال فشار

یکی دیگر از دستگاه هایی که مورد استفاده قرار می گیرد، دستگاه اعمال فشار است. این دستگاه با تنظیم فشار به نسبت قطر میلگرد مد نظر، باعث به وجود آمدن نیرو می شود و هنگامی که این نیرو به دو سر میلگرد وارد شود باعث متصل شدن آن ها به یکدیگر می شود.

میله ای برای نگه داشتن میلگرد ها

برای اینکه بخواهیم میلگرد هایی که قرار است به هم متصل شوند را در یک راستا قرار دهیم باید از یک حفاظ استفاده کنیم. این دستگاه نگه دارنده کلمپ یا میله ی نگه دارنده نام دارد.

مشعل

گاز هایی که برای ایجاد شعله از داخل لوله ها عبور می کنند در نتیجه در داخل مشعل با هم ترکیب می شوند و باعث ایجاد شعله برای حرارت دادن سر میلگرد ها می شود، همچنین مشعل می تواند چگونگی خروج گاز ها را تنظیم کند.

مخزن، لوله مختص عبور گاز، فشارسنج و شیر ها

وسایل مورد نیاز دیگری که در این پروسه مورد استفاده قرار می گیرند، دو مخزن برای نگهداری گاز استیلن و دیگری برای گاز اکسیژن می باشد. و هر کدام از این مخازن باید دارای شیر عبور گاز و فشار سنج مخصوص خود باشند. همچنین برای خروج گاز از این مخزن ها از لوله های عبور گاز استفاده می شود.

مزایای جوش سر به سر میلگرد

در این قسمت برخی از مزایای استفاده از جوش فورجینگ میلگرد را برای شما عزیزان بیان می کنیم.

  • موجب صرفه جویی در مصرف میلگرد می شود.
  • قابلیت استفاده در هر حالتی
  • وقتی مواد مصرفی کمتر می شود، هزینه ها نیز کاهش می یابد.
  • در اثر حذف اورلب، وزن سازه کاهش می یابد.
  • بدون نیاز به برق سه فاز قابل انجام است.
  • وقتی قطر محل اتصال بیشتر می شود مقاومت آن نیز بالا می رود.
  • حمل و نقل آن توسط نیروی انسانی به سهولت انجام می شود.

معایب جوش سر به سر یا فورجینگ میلگرد

جوش فورجینگ میلگرد همانطور که از مزایای زیادی برخوردار است، در عین حال معایبی را نیز شامل می شود؛ این معایب عبارتند از:

  • به دلیل استفاده از گاز اکسی استیلن، اکان کنترل درجه حرارت در هنگام اجرا وجود ندارد.
  • در برخی مواقع ممکن است اشعه های غیر عادی نور باعث اختلال در اجرا شود.
  • ناسازگاری جوش فورجینگ با انواع محیط دمایی
  • شکسته شدن میلگرد های متصل شده در صورت عدم آموزش صحیح اپراتور ها و عدم رعایت نکات فنی در حین جوشکاری
  • اگر در هنگام کار باد به جوش بخورد، باعث کاهش حرارت و در نتیجه پایین آمدن کیفیت آن می شود.

کلام آخر

روش های متفاوتی برای اتصال میلگرد ها به هم وجود دارد. یکی از این روش ها جوش سر به سر یا فورجینگ میلگرد نام دارد و از روش های مرسوم به ویژه در کشور خودمان ایران رواج بسیاری پیدا کرده است. اما نکته قابل توجه این است که در دنیا و بسیاری از کشور های دیگر استفاده از این روش منسوخ شده است.

کارشناس آهن البرز
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *