با بزرگترین تولیدکنندگان فولاد در جهان آشنا شوید

با بزرگترین تولیدکنندگان فولاد در جهان آشنا شوید

با توجه به اهمیت فولاد و نقش مهمی که در صنایع وابسته ایفا می کند به حدی بالا می باشد که موجب شده است رقابت بزرگی در بین کشورها به وجود بیاید، اما چالش هایی که هر یک از آن ها با آن رو به رو هستند موجب شده است که نتوانند در این رقابت شرکت کرده و گاهی از دور رقابت خارج شوند.

در تمامی برهه های تاریخ کشورها و شرکت هایی بودند که توانستند در صدر لیست و قرار بگیرند و لقب بزرگترین تولید کننده را به خود اختصاص دهند، اما کمتر کشوری توانست در این جدول خود را در بالاترین مکان ممکن قرار داده و ماندگار شود.

به تاریخچه این صنعت وقتی نگاه می کنیم می بینیم که تغییرات استراتژیکی که بعضی از کشورها آن را برگزیدند شاید دلیل بر این تغییرات گسترده بوده است. به طور مثال در سال 1980 اتحادیه اروپا توانست با ثبت تولید 208 میلیون تن در سال رکوردار بلا منازع این صنعت لقب بگیرد. در صورتی که در آن سال مجموع تولیدات کشور چین به 37 میلیون تن نیز نمی رسید.

اما این روزها کاملا برعکس بوده و تفاوت های تولیدی بین این دو بسیار فاحش می باشد. در نتیجه در این مسیر بلند و بالا اتفاقات و چالش هایی که به وجود آمد گاهی بزرگترین صادر کنندگان دنیا را به بزرگترین وارد کنندگان بدل کرده است.

لیست بزرگترین کشورهای تولیدکنندگان فولاد در جهان

در سال 2020 و در بهبوهه ی همگیری کرونا کشورهای متعددی از تولیدات خود کاستند و در بهترین حالت توانستند مقدار ساخت سال قبل خود را تکرار کنند. اما در این بین شرکت های ایران نیز بر تولیدات خود افزودند و توانستند در 9 ماه نخست سال 2020 به صدر بیشترین رشد نسبت به سال گذشته را در این عرصه به خود اختصاص دهند.

در رتبه نخست جهان کشور چین قرار دارد که توانسته سیطره عجیبی بر بازار داشته باشد و در تصمیم سازی های بزرگ نقش مهمی را ایفا کند. به طور مثال اگر بخواهد می توان قیمت جهانی را کاهش داده و شرکت های کوچکتر را با مشکل بزرگی رو به رو کند. نوع تولید در این کشور کوره الکتریکی، کوره بلند و کوره دهان باز می باشد.

در اواسط سال 2018 بود که کشور هند توانست با تولید چیزی حدود 112 میلیون تن در سال رتبه دوم را به خود اختصاص دهد. روش هایی که مورد استفاده قرار می گیرد، روش کوره ای بند و کوره ای الکتریکی می باشد. این درصد تقریبا با اندکی فاصله به هم نزدیک می باشند.

اتحادیه اروپا پس از آن که در اواخر دهه 90 میلادی بزرگترین تولید کننده فولاد در جهان بود، با کم شدن تولیدات و همچنین پیشرفت رقبا به رتبه سوم رسید.

ژاپن کشوری که در بیشتر صنایع همیشه در رتبه های بالا بوده است و با توجه به نیاز داخل شرکت هایی در این زمینه افتتاح شدند که توانستند میزان تولید را به 110 میلیون برساند. البته پس از کاهش تولید به 105 میلیون رتبه چهارم را در اختیار گرفت.

آمریکا کشوری که روزی تولیدات خود را صادر می کرد، این روزها به بزرگترین وارد کننده محصولات فلزی بدل شده است. رتبه پنجم تولید کننده که می تواند 87 میلیون تن را به سرانجام برساند.

در فهرست بیشترین تولید کننده به ترتیب نام های دیگری همچون کره جنوبی، روسیه، آلمان، ترکیه و ایران قرار دارند که توانستنده اند میزان تولیدات خود را افزایش داده و در رتبه های برتر جهانی قرار گیرند. البته در این بین نمی توان از نام هایی همچون ایتالیا، اکراین، برزیل و تایوان عبور کرد.

شرکت های که در تولید فولاد نقش مهمی را ایفا می کنند

شرکت های متعددی در جمهوری خلق چین حضور دارند که هر یک به تنهایی بیشتر از چند کشور به طور همزمان می توانند تولید کنند. علاوه بر میزان بسیار زیادی که تولید می کنند کارخانه های متعددی نیز در زیرمجموعه آن ها قرار دارد. از جمله آن ها می توان به شاندونگ، شوگانگ، جیان لانگ، شاگانگ اشاره کرد که این کشور را به شکل منحصر به فردی خاص کرده است.

در سال 2006 اتفاق بزرگی در صنعت فولاد به وقوع پیوست که شرکت میتال که بنیان گذار آن یک فرد هندی می باشد توانست با خرید سهام شرکت آرسلور شرکت چند ملیتی و بزرگ به نام آرسلور میتال را پدید آورد. در زیر مجوعه این هلدینگ شرکت ها و کارخانه های متعددی در سراسر دنیا موجود می باشد که مجموع تولیدات این شرکت را به بیش از 100 میلیون تن در سال رسانده است. البته با توجه به شرایطی که به وجود آمد این شرکت نیز با کاهش تولید رو به رو شده و عدد 80 میلیون را ثبت نمود.

یکی از مهمترین مسائلی که در تغییر و بازیافت محصولات فلزی مهم می باشد داشتن امکانات به روز و کارآمد می باشد که کمتر شرکتی آن را دارد. شرکت نوکرو در آمریکا یکی از بزرگترین تولید کننده های قراضه در دنیا می باشد که نقش مهمی را در این حوزه ایفا می کند.

هلدینگ های بزرگی در ژاپن وجود دارند که با استفاده از تکنولوژی و دستگاه های خاصی که دارند محصولات با کیفیتی را تولید می کنند. از جمله این شرکت ها میتوان به کمپانی JFE و ویسل کوبه اشاره کرد. از جمله محصولاتی که دارند میلگرد با کیفیت درجه عالی می باشد.

یکی دیگر از بزرگترین شرکت فولادی که در کشور هند محصولات با کیفیتی و زیادی را تولید می کند، تاتا استیل می باشد که در اوایل دهه 90 میلادی افتتاح شد. از جمله محصولات آن می توان به ورق اشاره کرد.

در این لیست می توان کمپانی های بزرگی که در کره و برزیل هستند را نیز نام برد. از جمله آن ها هیوندای استیل و پوسکو در کره و شرکت گرداو در برزیل نیز از بزرگترین ها می باشند.

غول هایی که با کم شدن تولید نیز همچنان مهم می باشند

پس از آن که چین با قدرت و صلابت به کار خود ادامه داد و همچنین پیشرفت هایی که در کشورهایی همچون هند به وجود آمد دیگر خبری از نام های بزرگ در صدر اخبار بازار تولیدات مصنوعات فلزی نیست. به طوری که هر روزه رو به افول پیش رفتند.

از جمله این کشورها نام های درخشانی وجود دارند که روزی بر صدر و یا حتی در جایگاه دوم تکیه زده بودند اما این روزها در جایگاه های بعدی هستند. با این حال حتی پس از گذشت سال ها و این کاهش تولید همچنان از مهمترین بازیگران این حوزه می باشند که نقش مهمی را ایفا می کنند. از جمله این بازیگران مهم ژاپن، آمریکا و آلمان می باشند.

کشورهای تازه واردی که می خواهند معادلات را تغییر دهند

در سال های اخیر کشوری مانند ترکیه توانست با سرمایه گذاری هایی که انجام داده بود، با تحول عظیمی در این صنعت رو به رو شد و توانست با تولید حدود 34 میلیون در رتبه نهم بزرگترین تولید کنندگان قرار بگیرد که بر نقش این کشور افزوده است.

ایران نیز از این قاعده مستثنی نمی باشد و توانسته با سرمایه گذاری بزرگی که در این صنعت داشته می خواهد بازار مهمی را بدست بیاورد. در حال حاضر جزء 10 کشور برتر در این زمینه می باشد اما با برنامه هایی که در سند چشم انداز پی ریزی شده است می خواهد سهم بیشتری از بازار جهانی را به خود اختصاص دهد.

کارشناس آهن البرز
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *