شوک چین به بازارهای جهانی

از چین می توان به عنوان بزرگترین تولید کننده و صادر کننده و وارد کننده صنایع فولادی در جهان نام برد که این حجم از تولید و صادرات می تواند مشکلاتی را برای دیگر رقبا در بازارهای جهانی ایجاد نماید، به طوری که اگر مراحل پشتیبانی و حمایت از آن ها در دستور کار قرار نگیرد بسیاری از فروشنگان مجبور به ترک این عرصه می شوند.

کاهش قیمت شدیدی که شرکت های چینی در بازار به وجود آورند و همچنین واردات محصولاتی همچون اسلب و بیلت از ایران و دیگر کشورها رکود عجیبی را در بازار به وجود آورد. می توان از این کاهش قیمت ناگهانی به عنوان شوکی بزرگ در این عرصه نام برد که صادرات محصولات ایرانی را نیز به حالت تعلیق در آورده است.

این رکود ایجاد شده تنها مختص شرکت های چینی نبود و شرکت هایی که در آسیا مشغول به فعالیت هستند نیز اسیر این رکود بزرگ شده اند. از طرفی حجم زیادی از محصولات چینی که به بازار تزریق شده بر این رکود افزود و قیمت ها را به شدت کاهش داد.

کمیته کشورهای مشترک المنافع که با CIS نیز معرفی می شوند کمیته ای است که توسط کشورهای بزرگ تولید کننده محصولات فولادی برای ساختن بازارهای بزرگ ایجاد شده است که حجم زیادی از تولیدات در جهان مختص این کشورها می باشد.

با توجه به کاهش قیمت بیلت در هر تن از 650 دلار به 560 دلار کشورهای عضو این سازمان را بر آن داشت تا با یافتن بازارهایی بزرگتر از آسیا خود را از تبعات این حجم از کاهش نجات داده و حتی بعضی از این شرکت ها را مجبور به تغییر قرارداد کرده است و محصولات رزرو شده خود را به شرکت های دیگری به فروش برسانند.

به طور مثال کشور اوکراین که عضو این سازمان می باشد تواسته محصولات بیلت خود را به قیمت چیزی حدود 716 دلار در هر تن در اروپا به فروش برساند که در برابر قیمت های بازار آسیا تفاوت فاحشی دارد و سود خوبی را عاید تولید کنندگان این کشور نموده است.

زغال سنگ و نقش آن در بازارهای جهانی

زغال سنگ را می توان یکی از موادی دانست که در صورت نبودن آن مشوکلات بزرگی را به وجود خواهد آورد. اما با توجه به حجم زیادی از زغال سنگ که به نیروگاه های بزرگ تحویل داده شده است میزان تولید انرژی را به شدت افزایش داده است.

با توجه به بالا بودن عرضه برق به کارخانه های چینی دیگر مشوکل انرژی وجود نداشته و این کارخانه ها دست به کار شده و حجم تولیدات خود را به شوکل قابل توجهی افزایش داده اند که موجب شده است میزان مقاطع فولادی تزریق شده به بازار بسیار بیشتر از تقاضا باشد و این مسئله باعث کاهش قیمت ها شده است.

به طور مثال قیمت میلگرد که در هر تن عددی نزدیک به 5200 یوان را به خود می دید با کاهش 170 یوانی شوک بزرگی را به بازار وارد آورده و به طبع آن بازارهای جهانی را نیز دستخوش تغییرات بزرگی نمود است که در صورت عدم خروج از این وضعیت بحران های بزرگی را به وجود خواهد آورد.

شرکت های مستقر در شانگهای برای جلوگیری از این بحران دست به کار شده و تمامی محصولاتی که در انبارهای خود دارند را به فروش گذاشته اند تا در فصل سرما که خرید به شدت کاهش پیدا می کند دچار ضررهای هنگفت نشوند.

کارشناس آهن البرز
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *