آیا قیمت آهن بر روی بازار مسکن تاثیر می گذارد

یکی از ارکان اساسی که برای هر شخصی در جامعه مورد نیاز است مسکن می باشد. با توجه به اینکه در کشورمان رشد جمعیت بسیار بالا بوده و با توجه به کم کاری دولت ها در این زمینه یکی از مشکلاتی که این روزها گریبان کشور را گرفته است نبود مسکن کافی و در دسترس نبودن آن است.

با توجه به افزایش بی سابقه قیمت مسکن و مشکلاتی که در جامعه به وجود آورده است دولت دست به کار شده و می خواهد با طرح های فوری و اقدامی ملی این بازار را به ثبات رسانده و مسکنی ارزان را برای عموم جامعه فراهم نماید.

عوامل مختلفی وجود دارند که هر یک از آن ها می توانند علاوه بر تغییرات بزرگ مشکلاتی را نیز به وجود آورند. از جمله آن ها می توان به تغییرات در بازارهای جهانی، وضع سیاست های مالی و صادراتی محصولات فولادی، عدم نظارت و ورود دلالان و سوداگرن به این بازار، قیمت ارز و… اشاره کرد.

افزایش قیمت مصالح و لوازم ساخت و ساز

با توجه به این که بازار ارز و نوسانات موجود در آن تاثیر مستقیمی در این عرصه وارد می کند، این روزها و در گیر و دار افت و خیز های موجود در قیمت ارز موجب شده است تا بازار لحظات عجیبی را به خود ببیند، به طوری که در لحظه قیمت ها تغییر کرده و افزایش می یابد. گاهی این نوسانات به حدی بالاست که موجب افزایش 30 تا 70 درصدی می شود که مقدار بسیار زیادی می باشد.

با توجه به این که در کشورمان ساخت سازه های بتنی بسیار شایع بوده و مورد استفاده قرار می گیرد، موجب شده است تا نوسانات محصولاتی که در این زمینه پرکاربرد می باشند بسیار مهم باشد، از جمله آن ها قیمت میلگرد است.

البته مصالح و مقاطع فولادی دیگری نیز وجود دارد که تغییر قیمت آن ها، بازار را دستخوش تغییر کرده و موجبات افزایش قیمت را فراهم می کند. از جمله آن ها می توان به تیرآهن، نبشی، سیمان و… اشاره کرد که بسیار حائز اهمیت می باشند.

نکته ای که در این بین نیز مهم می باشد هزینه های اجرا است که با توجه به افزایش حقوق کارگران و مهندسان، هزینه نهایی تولید را افزایش می دهد در نتیجه مشکلات بزرگی را به وجود می آورد.

مشکلاتی که در بازار مسکن وجود دارد

یکی از بزرگترین مشکلاتی که شرکت های سازنده با آن دست و پنجه نرم می کنند که در بیشتر مواقع نیز موجب ورشکستگی و از هم پاشیدن مجموعه آن ها می شود تورم است. تورم باعث می شود که هزینه ساخت به شکل سرسام آوری با رشد رو به رو شده و مشکلات بزرگی را پدید آورد.

در این بازار یکی از ارکان مهم و پیش زمینه برای شروع کار، بستن قرارداد است که با توجه به بندهایی که در آن وجود دارد در صورت افزایش قیمت متریال و محصولات مورد استفاده، شرکت سازنده را با مشکلات عدیده ای رو به رو می کند.

رکود و همچنین افزایش لحظه ای قیمت مسکن، توان خرید را در بین اقشار جامعه از بین برده و کار را برای تولید کنندگان با مشکل رو به رو کرده است به طوری که صرفه اقتصادی در این بازار را کاهش داده و از بین برده است و کمتر سازنده ای در حال حاضر برای تولید اقدام می کند.

البته تولید کنندگانی نیز هستند که خوش شانس بوده و پیش از آغاز افزایش قیمت و نوسانات، مصالح خود را خریداری کرده اند و پروژه را تا حدی پیش برده اند حالا آن ها با سود قابل توجهی رو به هستند.

ثبات و افت قیمت ها و نقش آن در بازار مسکن

ثبات قیمت ها کلید اساسی و مهم در این بازار است به طوری که در صورت برقراری آن علاوه بر افزایش چشم گیر تولید و عرضه بسیار زیاد باعث کاهش قیمت خانه شده و میزان تقاضا نیز به همان شدت افزایش می یابد و دیگر خبری از رکود نمی باشد.

دولت ها برای انجام درست این وظایف لازم است تا علاوه بر ساخت خانه، عواملی که ممکن است بر روی کالاهای مورد استفاده در این صنعت نیز تاثیر گذار باشند نیز نظارت کافی را داشته باشد. به طور مثال اگر در زمان تولید محصولات فلزی کارخانه های تولیدی حمایت شوند از رشد قیمت جلوگیری شده و ثبات به بازار تزریق خواهد شد.

کارشناس آهن البرز
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *