روش های خمکاری میلگرد و فرایند اجرای ان

روش های خمکاری میلگرد

می توان از میلگردها به عنوان یکی از مهمترین اجزا در ساخت و ساز نام برد. این اهمیت ما را بر آن داشت تا به بررسی زوایای مختلف استفاده از آن بپردازیم و در این مقاله می خواهیم، شما را با تمام نکاتی که در مورد فرآیند خمکاری میلگرد باید بدانید آشنا سازیم.

این اهمیت زمانی خود را بیشتر نشان می دهد که بدانید برای ساخت یک به یک المان های مورد استفاده در این صنعت باید نظر کارشناسان و مهندسان اعمال شود و در تمامی بخش های ساخت باید این دقت سر لوحه کار قرار گیرد، زیرا در صورت احمال کاری تبعات سنگینی مورد توجه ساختمان و ساکنان آن به وجود خواهد آمد.

در صورتی که طبق قواعد و قوانین این فرآیند به انجام برسد این اطمینان خاطر را می توانید داشته باشید که سازه نهایی از کیفیت لازم برخوردار بوده و تمامی اجزا با مقاوت و یکپارچه به یکدیگر متصل خواهند شد و نگرانی ای بابت از هم گستیختگی و متلاشی شدن شما را آزار نخواهد داد.

آشنایی با فرآیند خمکاری میلگرد

با توجه به استفاده های متعددی که از این محصول می شود نیاز است تا در بعضی از مواقع اتفاقات و تغییراتی را بر روی آن اعمال نمود. از جمله این تغییر حالت ها می توان به خمکاری میلگرد نام برد که بسیار حیاتی و پر استفاده می باشد.

در حالت کلی می توان خمکاری را به وارد آوردن فشار به میلگرد در یک نقطه مشخص که به صورتی اعمال می شود که پدیده شکست و دفرمگی در آن پدید نیاید و دچار ایراد نشود و شکلی را پدید آورد تا در مکانی خاص مورد استفاده قرار گیرد.

در این فرآیند نیاز است تا این تغییر ساختار به نحوی صورت پذیرد که علاوه بر آن که شکستگی رخ ندهد، از مقاومت محصول نیز کاسته نشود که برای این کار نیاز است تا تمامی این عملیات طبق اصول و قواعد خاص مهندسی به انجام برسد.

میلگردهایی که به وسیله فرآیند خمکاری بدست می آید

همانطور که می دانید برای به دست آوردن انواع محصولات نیاز است تا این پروسه به انجام برسد تا بتوان محصولات تولیدی را در مکان های خاص با شرایط مورد نظر استفاده نمود. در ادامه می خواهیم انواع محصولاتی که می توان با استفاده از این فرآیند تولید نمود را بررسی نماییم و به صورت کوتاه به هر یک از آن ها نگاهی بی اندازیم.

نوع اول خاموت: یکی از رایج ترین نوع این محصولات خاموت نام دارد که نقش اساسی در فونداسیون ایفا می کند به طوری که برای بستن ستون ها از این محصول یاری گرفته می شود. نوع شکل آن به دو دسته باز و بسته تقسیم می شود و برای مهار ستون ها به صورت مورب به آن ها بسته می شود.

نوع دوم راستا: یکی دیگر از محصولاتی که با این روش ساخته می شوند نوع راستا نام دارد که در اکثر مواقع به صورت 90 درجه تولید و مورد استفاده قرار می گیرد. نوع بستن آن به این شکل است که می تواند برای افزایش مقاومت بتن کارایی داشته و نقش مهمی را ایفا نماید.

نوع سوم سنجاقک: از سنجاقک با توجه به ساختار 90 درجه و 135 درجه ای که دارد می توان به عنوان عنصری نام برد که مقاومت های مختلفی همچون کششی را پدید می آورد، که برای به دست آوردن این خاصیت نیاز است تا به صورت عرضی نصب شود.

نوع چهارم اوتکا: اوتکا یا به اصطلاح ادکا که بسیار پرکاربرد بوده و توانسته در برابر فشارهای برشی و خمشی نقش مهمی را ایفا نماید و حتما باید در سقف ها و یا دیوارها مورد استفاده قرار گیرد. ساختار آن به این صورت است که انتها و ابتدای آن را به شکل 90 درجه ایجاد می نمایند و در وسط آن ساختار پله ای شکل پدید می آید.

نوع پنجم خرک: از این محصول که شباهت زیادی به تیر دروازه دارد در ابتدای هر یک از ستون ها خم 180 درجه ای مخالف هم به طرف جلو و عقب قرار می گیرد و به راحتی می توان دو شبکه را به یکدیگر متصل نمود.

نوع ششم رکابی: از این رکابی می توان به عنوان نگهدارنده استفاده نمود. ساختاری که این محصول دارد به شکل مربعی می باشد که یکی از ضلع های آن باز بوده و به راحتی می تواند نوع های افقی و عمودی را به یکدیگر قفل نماید.

دستگاه هایی که برای خمکاری میلگرد نیاز است

حالا برای به انجام رساندن این فرآیند نیاز است تا به روش های مختلفی آن را پیگیری نمود و به انجام رساند. در این بخش می خواهبم انواع روش ها و دستگاه هایی که می توان برای به انجام رساندن آن مورد استفاده قرار داد را بررسی کرده و نکات کلیدی که باید بدانید را با شما به اشتراک بگذاریم.

بیشتر بخوانید: قیمت روز تیرآهن در بازار

در حالت کلی می توان به دو روش و با استفاده از دو دستگاه این کار را انجام داد. دستگاه اولی که از گذشته مورد استفاده قرار می گیرد و می توان از آن به عنوان نوع سنتی نام برد دستگاه خمکاری دستی میلگرد است.

خمکاری دستی میلگرد: برای انجام دادن این کار نیاز است تا تجهیزات دیگری نیز استفاده شود. از جمله این الزامات می توان به میز خم کاری، صفحه و آچار خم کاری اشاره کرد که بودن هر یک از آن ها بسیار لازم بوده و باید در دسترس باشند و در صورت نبودن امکان انجام دادن فرآیند ممکن نیست.

در این روش در ابتدا لازم است تا صفحه بر روی میز قرار گیرد و از اتصال آن اطمینان داشته باشید. حالا باید با استفاده از آچاری که برای خم کاری وجود دارد و به شکل F انگلیسی نیز می باشد میلگرد را به صفحه گیر داده و با وارد آوردن فشار زیاد آن را خم نمایید.

البته لازم به ذکر است که برای خم کردن میلگردهایی با سایزهای بالا این امکان بسیار کم می باشد و مشکلات فراوانی را برای کارگران ایجاد می نماید، و بیشتر کارایی آن برای سایزهای کوچک می باشد.

خمکاری اتوماتیک میلگرد: این روش که مدت زمان زیادی از ورود آن به بازار نمی گذرد مهندسان با الهام گرفتن از روش دستی دستگاهی را ساخته اند که می تواند کار سنتی را به شکلی مدرن و به راحتی به انجام برساند. باید بدانید که در این روش محدودیت سایز وجود ندارد و به راحتی می توانید هر محصولی را خم نمایید.

در انتها باید این نکته را متذکر شویم که برای به انجام رساندن این کار به هیچ عنوان نباید از گرم کردن استفاده کنید زیرا آسیب های جبران ناپذیری را به محصول وارد می نماید و از مقاومت آن به شکل قابل توجهی می کاهد.

استانداردهایی که در خمکاری میلگرد باید رعایت شود

برای به انجام رساندن این فرآیند نیز باید طبق قوانین و مقرراتی که توسط سازمان های بین المللی مهندسی ایجاد می شود رعایت شده و به انجام برسد زیرا این فرآیند باید به صورت کاملا استاندارد و علمی پیش رود تا از بروز مشکلات احتمالی جلوگیری به عمل آید.

با توجه به این که خمکاری به این منظور به وجود می آید که محصولات را در هم قفل نماید و نقش نگهدارنده را ایفا نماید نیاز است تا قلاب هایی بر روی آن تعبیه و نصب شود. حال برای اندازه آن ها نیاز است تا استانداردهایی رعایت شود.

به طور مثال برای محصولاتی با سایزهای 10 تا 20 قطر قلاب باید بیش از 6 برابر آن اندازه داشته باشد زیرا بتواند عملیات مورد نظر را به درستی انجام دهد. یا به طور مثال اگر سایزی 25 تا 36 میلی متری داشته باشد این اندازه به 8 برابر افزایش می یابد. به همین نسبت سایر سایزها نیز در زمانی که افزایش می یابند قطر قلاب ها نیز به همان اندازه افزایش می یابد.

کارشناس آهن البرز
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *