روش هایی که به وسیله آنها میتوان ورق فولادی را برش داد

ورق فولادی و روش های برش

امروزه می توان از فولاد به عنوان عنصر جدایی ناپذیر در زندگی انسان ها نام برد که در صورت نبودن و یا دچار ایراد شدن مشکلات عدیده ای را به وجود می آورد. با توجه به این اهمیت راهکارهای متعددی برای ساخت آن مورد استفاده قرار می گیرد که هر روزه بر تعداد آن ها افزوده می شود.

با توجه به تعدد راهکارها در این مقاله می خواهیم به بررسی تمامی روش هایی که به وسیله آن ها می توان ورق فولادی را برش داد، را با شما در میان بگذاریم تا بتوانید در زمان انجام این کار بهترین روش را انتخاب نمایید. امید است تا پایان همراه ما باشید.

آشنایی با برش ورق فولادی

شاید کمتر کسی را بتوان یافت که از اهمیت ورق فولادی اطلاع نداشته باشد زیرا دامنه استفاده از این محصول آنقدر زیاد است که در بیشتر اجزای مورد استفاده در زندگی روزمه به وفور یافت می شود. این اهمیت موجب شد تا برای ساخت آن روش های نوینی در دستور کار قرار گیرد.

برای معرفی خلاصه این فرآیند می توان این گونه بیان کرد که برشکاری ورق فولادی یعنی با استفاده از روش ها و فرآیندهایی این ورقه ها را به قطعات و ابعاد کوچکتر تبدیل کرد، که پس از آن به راحتی بتوان در هر کاربری آن را مورد استفاده قرار داد.

این روش را می توان به عنوان یکی از راهکارها برای ایجاد نمودن تغییر شکل و یا شکل دهی در فلزات نام برد که از الزامات این صنعت بوده و بسیار مورد استفاده قرار می گیرد. با استفاده از این عملیات به راحتی می توان هر تغییری که مد نظر است را اعمال نمود و نگرانی ای بابت آن نخواهید داشت.

تقسیم بندی روش های برش ورق فولادی

با توجه به این که محصولات متنوعی از این خانواده در سایزهای مختلف در بازار موجود می باشد، نیاز است روش های مختلفی را برای به انجام رساندن این پروسه ایجاد نمود. البته باید این نکته را نیز بیان کرد روش برش می تواند تاثیر بسیار زیادی بر روی قیمت ورق سیاه یا روغنی داشته باشد.

در حالت کلی روش ها را می توان به دو دسته سرد و گرم تقسیم بندی کرد که در زیر مجموعه هر یک از آن ها تعدادی راهکار وجود دارد که براساس نیاز و یا تجهیزات موجود در مجموعه، تولید کنندگان می توانند از آن بهرمند شوند.

روش سرد: در این روش با توجه به دمای ورق ها با دمای محیط پیرامون آن برابر بوده و تفاوت فاحشی وجود ندارد. در استفاده از این روش مزیت هایی به دست می آید که بسیار مهم می باشد. از جمله آن ها می توان به سرعت بالا، دور ریز کم، تنوع در سایزها و اندازه های مختلف و… اشاره کرد. البته یکی از معایب مهم این روش نیز نیاز به دستگاه هایی با وزن بالا می باشد.

روش گرم: روش گرم را می توان به عنوان یکی از روش هایی نام برد که بروز حادثه در زمان اجرا در آن امکان پذیر می باشد و ایمنی کمتری دارد. به علت میزان حرارت زیادی که در زمان انجام پروسه به وجود می آید آن را به نام گرم معروف کرده است.

روش هایی همچون تراشکاری، سنگ فرز، الکترود، گیوتین، CNC، واترجت، پانچ، سمباده، رزوه، قیچی، پلاسما، لیزر، هوا گاز و… از جمله روش هایی هستند که این روزها بسیار مورد استفاده قرار می گیرند و کارایی بسیار زیادی دارند.

برشکاری گرم ورق های فولادی

با توجه به توضیحاتی که در مورد روش گرم بیان شد حالا در این بخش می خواهیم به بررسی روش هایی که در زیرمجموعه این روش قرار می گیرند بپردازیم و آن ها علاوه بر نام بردن به صورت کوتاه نیز معرفی کرده تا بتوانید با روش کار هر یک آشنا شوید.

سنگ فرز: در این روش با استفاده از دستگاه سنگ فرز و با توجه به نوع کار آن که به صورت چرخشی می باشد، برای برش دادن محصولاتی که نمای آن ها باید بدون ایراد باقی بماند استفاده می شود.

تراشکاری: با توجه به دقت بالایی که برای بعضی از محصولات همچون محصولاتی که در خودرو استفاده می شود نیاز است تا برشکاری با دقت به انجام برسد. در نتیجه با استفاده از دستگاه های مکانیکی تراشکاری این عملیات انجام می گیرد.

الکترود: بعضی از تولید کنندگان این روش را در زمره روش های مدرن و البته گرم محسوب می کنند که با استفاده از آن می توان سوراخ هایی بر روی محصولات ایجاد کرد.

CNC: دستگاه های CNC را می توان به عنوان یکی از تجهیزاتی نام برد که بسیار مدرن و پرکاربرد می باشند. این دستگاه با کامپیوتری که بر روی آن نصب شده است کار می کند و می تواند به راحتی تمامی پروسه را بدون دخالت دست به انجام برساند.

برشکاری سرد ورق های فولادی

حالا زمان آن است تا با روش هایی که در زیرمجموعه روش سرد قرار دارند آشنا شوید و با بررسی و آشنایی با هر یک از آن ها در صورت لزوم بتوانید راهکار مورد نیاز خود را استفاده نمایید.

گیوتین: از گیوتین می توان به عنوان یکی از روش هایی قدیمی نام برد که بسیار پرکاربرد نیز می باشد که در سه نوع هیدرولیکی، پدالی و مکانیکی موجود می باشد که بر اساس سایز محصول از مدل خاص استفاده می شود. با توجه به وجود تیغه هایی محکم و کربنی که در بر روی نصب شده است آن را به یکی از تجهیزات مورد علاقه سازندگان بدل کرده است که می تواند سایزهایی حدود 30 میلی متر را برش دهد و البته که در صورت استفاده از آن می توان هزینه هار به شکل قابل توجهی کاهش داد.

واترجت: از واترجت می توان به عنوان روشی نام برد که کارایی بسیار زیادی دارد. روش کار به این صورت است که این دستگاه مقدار آب زیادی را با فشار همراه موادی همچون سنگ ریز را بر روی محصول فولادی وارد می کند و موجب برش آن می شود. کیفیت برشکاری بسیار زیاد می باشد و همچنین با توجه به تزریق سنگ همراه آب مانع از دفرمگی محصول نهایی می شود، ولی متاسفانه این روش هزینه زیادی دارد و کمتر مورد اسفاده قرار می گیرد.

قیچی: این روش را می توان فقط در محصولاتی که سایز کمتری دارند مورد استفاده قرار داد. سا محصول این خانواده هر یک تا یک اندازه از ضخامت را می توانند ساپورت کنند. به طور مثال قیچی های دستی برای سایزهایی حدود 1.5 میلی متر مناسب می باشند. قیچی های گردبر 6 میلی متر و قیچی اهرمی مناسب برای سایز 5 میلی متر می باشد.

دلایلی که در انتخاب روش مناسب برای برش ورق فولادی تاثیرگذار است

با توجه به این که روش هایی متعددی برای به انجام رساندن این کار در دسترس می باشد، لازم است تا شما در ابتدا مراحل نیازسنجی را پشت سر بگذارید و پس از طی کردن آن و روش ساختن معیار و نوع کالایی که نیاز دارید روشی مناسب با آن را انتخاب نمایید.

در این بین یکی از معیارهایی که حتما باید با دقت آن را مورد ارزیابی قرار دهید ضخامت ورق می باشد. به طور مثال برای ضخامت هایی بیشتر از 50 میلی متر می توانید از واترجت، بیش از 190 میلی متر هوا گاز، کمتر از 2 لیزر و… استفاده نمایید.

در کنار ضخامت مسائل دیگری همچون هزینه نهایی و کیفیت نیز بسیار مهم می باشند. به طور مثال اگر برای شما هزینه نهایی بسیار مهم می باشد می توانید از گیوتین استفاده کنید. و یا اگر ظاهر محصول مهم است از واترجت استفاده نمایید.

کارشناس آهن البرز
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *