معرفی میلگرد بستر به همراه کاربرد و مزایای آن

میلگرد بستر

اگر بخواهیم به توضیحات و معرفی میلگرد بستر بپردازیم و اطلاعاتی را در مورد این نوع میلگرد ها بیان کنیم، باید گفت که این میلگرد محصولی است که برای مستحکم سازی و مقاوم نمودن ساختمان ها و دیوارهای آن مورد استفاده قرار می گیرد تا ساختمان در برابر اتفاقاتی مانند زلزله کمترین خسارت را در پی داشته باشد؛ زیرا بیشترین آسیب هنگام وقوع زلزله به دیوارها و سقف های ساختمان وارد می شود پس باید برای به وجود آوردن امنیت در دیواره ها، این نوع میلگرد بکار گرفته شود.

به همین جهت استفاده از میلگرد های بستر در سازه های بزرگ و کوچک یکی از کلیدی ترین مواردی است که علاوه بر مستحکم سازی، هزینه ها را نیز در دراز مدت کاهش می دهد. همچنین باید به این نکته هم اشاره کنیم که جوشکاری مقاومتی روشی است که از آن برای ساخت میلگرد بستر استفاده می شود و به همین جهت از مقاومت کششی و استحکام بالایی برخوردار می باشند.

روش های بکارگیری از میلگرد بستر

معمولا از میلگرد های بستر در دیواره های آجری، سفالی، باربر، بلوک سیمانی و … به دو روش زیر استفاده می کنند:

بصورت افقی: شیوه نردبانی همانند شیوه افقی عمل می کند. معمولا در انجام این کار آرماتور کافی مورد استفاده قرار می گیرد، مفتول ها، قطر های 4 الی 6 میلی متری هستند. اول اینکه آرماتور ها را در فاصله ی از قبل تعیین شده جایگذاری می کنند ، هنگامی که در گوشه های دیوار تیرآهن نصب شده باشد می توان برای اتمام اتصالات آن را جوشکاری کرد.

کاربردهای-میلگرد-بستر

بصورت عمودی: در این روش ، میلگردها را در بین بلوک ها و دیوارها تا جایی که به سقف نزدیک شود عبور می دهند. باید دقت داشته باشید که در این شیوه برای آزاد بودن حرکت آرماتور، دیوار ها به سقف ساختمان متصل نمی شوند. برای پر کردن فضای خالی بین سقف و دیوار، دیوار به سوی قطعه ناودانی داخل سقف هدایت داده می شود و فضای خالی بین تیرچه بلوک و آرماتور را با بتن یا سیمان پر می کنند. باید به این موضوع نیز توجه داشته باشید که برای مهارسازی میلگرد عمودی از محصولاتی به نام نبشی و سپری نیز می توان استفاده نمود.

تاریخچه میلگرد بستر

این میلگرد ها حدود 200 سال قدمت دارند و برای اولین بار در اروپا و در سال 1813 میلادی تولید شد. سپس مورد توجه کشور آمریکا قرار گرفت و در اکثر ساختمان سازی های بزرگ مورد استفاده قرار گرفت. در کشورمان ایران نیز در سال 1392 برای نخستین بار از این محصول برای ساخت و ساز استفاده نمودند و مورد توجه مهندسان ایرانی قرار گرفته شد.

مزیت ها و ویژگی های میلگرد بستر

  • ایمن و مقاوم شدن حداکثری ساختمان
  • جداسازی ستون و دیواره ها
  • بالا بردن مقاومت کششی و برشی درون دیوار های سازه
  • اتصال و استحکام بخشی دیوار های دولایه به یکدیگر
  • بی نیاز بودن به تزریق دوغاب
  • تشکیل اتصال مکانیکی برای نمای بنایی
  • ترمیم و مقاومت سازی بنا های آجری آسیب دیده
  • انسجام و خودداری از ریزش ساختمان ها در حین زلزله
  • برخوردار بودن از استحکام بالا
  • برخورداری از میلگرد با قطر مشخص و سطح آجدار برای چسبندگی بیشتر به بتن
  • افزایش طول دیواره های ساختمان های بزرگ و کوچک
  • برخورداری از ویژگی ضد زنگ و ضد فرسایش بودن
  • دارای ضخامت 4 الی 6 میلی متری هستند
  • این میلگرد ها بصورت آجدار و نوع آن از مفتول است

معایب استفاده از این محصول

استفاده از میلگرد بستر با اینکه مزایای زیادی برای پروژه های مختلف ساختمانی دارد ممکن است معایبی را نیز به همراه داشته باشد که در ادامه به چند نمونه از معایب این محصول می پردازیم:

  • برای استفاده کردن از این محصول باید محاسبات مهندسی دقیقی از سوی کارشناسان و مهندسین صورت بگیرد، در غیر این صورت سازه دچار مشکلات جدی خواهد شد.
  • عدم رعایت استاندارد های مربوط به نصب و استفاده از این نوع میلگرد باعث می شود مشکلاتی رخ دهد که خسارت وارد شده بیشتر شود.
  • به دلیل اینکه به ضخامت میلگرد و اندازه آن توجه کمتری میشود؛ بعد از ساخت، دیوار دچار مشکل و در نهایت ممکن است دچار ریزش شود

فرق میلگرد بستر با وال پست

هر دو روش برای مقاوم سازی ساختمان و دیواره های سازه مورد استفاده قرار می گرد ام در این میان تفاوت هایی با یکدیگر دارند که عبارتند از:

  1. اجرای میلگرد بستر نسبت به وال پست از سختی کمتری برخوردار بوده و در نتیجه در زمان کوتاه تری به پایان خواهد رسید.
  2. هزینه اجرای وال پست بسیار بالاتر از میلگرد بستر بوده و به عبارتی اعمال گزینه دوم از صرفه اقتصادی بهتری برخوردار است.
  3. انعطاف بالا در بتن، ضد زنگ و ضد خوردگی و کاهش ترک های ناشی از تغییرات آب و هوایی در سطوح مختلف بتن از جمله امتیازات میلگرد بستر در مقابل وال پست خواهد بود.

قیمت میلگرد بستر

قیمت این محصول با توجه به اینکه دارای مزایای زیادی می باشد، بسیار مقرون به صرفه و کم هزینه است. در واقع هزینه پیاده سازی این مرحله از کار چیزی کمتر از 5 درصد هزینه های کل ساخت و ساز ساختمان است هر چند که هزینه ی آن باتوجه به طول و وزن آن محاسبه می شود. قیت میلگرد آجدار و میلگرد ساده تاثیر مستقیمی بر روی این محصول خواهد گذاشت. برای اطلاعات بیشتر در مورد قیمت آهن الات به صفحه اصلی مراجعه کنید.

کارشناس آهن البرز
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *